Tips voor een goede fotoshoot

Hier volgen een aantal tips voor jou volgende fotoshoot! Hoe wil je op de foto over komen? Wat wil je uitstralen als bedrijf? Heb je bijvoorbeeld aan je kleding gedacht, een drukke blouse of ga je voor bedrijfskleding? En is make-up echt nodig?

Houding en glimlach

De houding van je lichaam is belangrijk. Een rechte rug, je schouders naar achter en je borst iets vooruit zorgt er voor dat je met meer zelfvertrouwen op de foto staat. Dit neemt je eventuele zenuwen tijdens de shoot iets weg, maar zie je vooral terug op de uiteindelijke foto. Ook als het alleen om een profielfoto gaat is de stand van lichaam van belang. 

Voor een profielfoto is het belangrijk dat je vriendelijkheid en toegankelijkheid uitstraalt. Dit bereik je in eerste instantie door te lachen. Je hoeft natuurlijk niet schuddebuikend met tranen over je wangen op de foto, maar een kleine glimlach doet wonderen! Het is daarom belangrijk een fotograaf te vinden waarbij jij je op je gemak voelt en kan laten lachen zonder dat het te geforceerd overkomt.

Achtergrond en kleding

De achtergond van de foto verschilt per persoon en per onderneming. Wanneer je bijvoorbeeld op een advocatenkantoor werkt zal je een andere foto nodig hebben dan iemand uit de zorg. We bespreken dit uitvoerig om te zorgen dat we samen tot een goed eindresultaat komen.
Zorg er voor dat je kleding draagt waarin je graag gezien wordt, je moet je namelijk vooral lekker voelen in de kleding die je draagt tijdens de fotosessie. Onthoudt hierbij dat drukke designs, strepen of opvallende teksten vaak storend kunnen overkomen. Kleding die goed werkt zijn bijvoorbeeld een blauw overhemd, of misschien past een wit t-shirt wel meer bij jou. Draag hierover een colbert en je foto kan nog jaren mee! Felle kleuren zijn, tenzij dit je huisstijl is natuurlijk, af te raden. Dit trekt namelijk enorm de aandacht en leidt af van het eindresultaat, en misschien vind je over een maand of twee die knal roze polo wel helemaal niet meer bij jou en je functie passen.

Kom je er niet uit? Neem dan gerust alvast contact op of leg eventueel meerdere setjes kleding klaar. 

Persoonlijke tint

Het is altijd leuk om je foto een persoonlijke tint te geven. Hiervoor kan je zelf iets mee brengen, bijvoorbeeld een muziekinstrument of een golfclub. Deze foto's maak ik naast de 'normale' foto's. Het sleutelwoord hier in is 'harmonie', tijdens de fotoshoot proberen we alles op elkaar aan te sluiten. Of je nu met je collega op de foto gaat of wanneer je een LinkedIn foto laat maken op kantoor. Denk hierbij ook aan hoe jij je Social Media pagina's er uit wilt laten zien. Wat voor een header gebruik je? Welke kleuren gebruik je op Twitter? 

Dit alles samen zorgt er voor dat jou profiel er doordacht en professioneel uit komt te zien.