Werkwijze en Informatie

Als je een fotograaf boekt wil je natuurlijk van te voren weten wat er gaat gebeuren en hoe hij of zij te werk gaat. Ik vertel hier kort over de zaken die je kan verwachten. Zoals het aantal foto's dat je ontvangt, de manier waarop en in welke resolutie.

Intro en Koffie

We starten de sessie altijd met een kop koffie en een stukje kennismaking. Zo hebben we beiden de tijd om elkaar te leren kennen en kan ik jou vertellen wat je te wachten staat.

Als we de foto's maken op locatie lopen we vaak even een rondje, op zoek naar een mooie plek voor je foto. Vaak maak ik ook foto's van de werkzaamheden die in de werkplaats uitgevoerd worden en het scheelt een hoop stress als je collega's mij alvast even gezien hebben.

De sessie

Als de koffie op is en we hebben onze plek gevonden gaan we aan de slag! De eerste paar foto's zullen een beetje onwennig zijn, dat geeft niet en ik beloof deze niet te gebruiken 😉. Tijdens de shoot vraag ik je om een paar poses te doen, wat gekke bekken te trekken en laat ik je zien wat we aan het maken zijn. Vaak zit het perfecte plaatje er op een onverwacht moment tussen en bouwen we dit uit naar een serie te gekke afbeeldingen.

Bewerken en opleveren

Tijdens de fotoshoot maak ik een stuk meer foto's dan dat ik uiteindelijk zal opleveren. Bij een evenement of een shoot in de werkplaats zullen dit er natuurlijk meer zijn dan bij het maken van je LinkedIn profielfoto maar van iedere setting kies ik de mooiste foto's uit. De foto's die zowel voor jou als voor mij het beste uitstraalt. Uit deze selectie bewerk de foto's tot een mooi eindresultaat.

Vervolgens worden deze opgeleverd via Dropbox of WeTransfer in drie formaten. Je ontvangt van mij: lage resolutie, voor online gebruik. Medium Resolutie, voor eventuele header afbeeldingen of mailings en tot slot de volledige resolutie, deze kan je bijvoorbeeld gebruiken voor drukwerk. Gemiddeld neem ik van begin tot eind een week de tijd. Soms gaat dit sneller, soms duurt het iets langer.

Gebruik van jouw foto's

Graag gebruik ik, eventueel na publicatie, jou foto's voor mijn Social Media (Instragram/Facebook) en deze website. Zo kan ik klanten en bezoekers van mijn portfolio laten zien wat ik zoal gedaan heb. Grote kans dat jij ook zo hier terecht bent gekomen!

In het kort

  • Knappe foto's in drie resoluties;
  • Binnen een week opgeleverd;
  • De foto's zijn volledig van jou;
  • Vooraf afgesproken vast tarief, geen verassingen voor ons beide;
  • oh en koffie;
  • Vooral veel lol! 🎉